Sparris med parmaskinka och citronsås

Sparris med parmaskinka och citronsås

15 min
6 Portioner
Smaskig förrätt eller kanske lunch?
Fler recept på:
Sallad, Bröllop, Citron
Annons

Ingredienser

  1. Sparris med parmaskinka

    1. 500 g grön sparris
    2. 12 st tunna skivor parmaskinka
    3. 1 knippe mâchesallad
  2. Citronsås

    1. 1 st Ägg
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 1 msk pressad citron
    4. 1 dl olja
    5. 2 krm Salt
    6. 1 krm nymald peppar
    7. 1 tsk finrivet citronskal

Gör så här

    1. 1.

      Koka sparrisen 3–5 min beroende på tjocklek.

    2. 2.

      Citronsås: Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 min. Spola det sedan i kallt vatten. Gröp ur ägget med en tesked i en skål. Tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis och kör helst med mixerstav eller med elvisp. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

    3. 3.

      Lägg upp sparris, parmaskinka och ringla över såsen. Garnera eventuellt med sallad och lite rivet citronskal. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Ägget kokas i endast 3 min och då är vitan fast och gulan rinnande, sedan är det bara att knacka hål på skalet och gröpa ur ägget direkt i bunken.
Fler recept på:
Sallad, Bröllop, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?