Sparris med frasig filodeg

Sparris med frasig filodeg

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
8 personer
Bästa smaktipset – strö parmesanost mellan filodegsarken!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 16 st gröna sparrisar
    3. 2 st ark filodeg
    4. rapsolja till pensling
    5. 1 dl riven parmesanost
    6. 8 skivor parmaskinka
    7. 2 msk svarta sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Bryt av den nedersta torra delen på sparrisen och koka i lättsaltat vatten några min. Låt dem ligga i kallt vatten så att kokningen avstannar. Torka ordentligt.

    2. 2.

      Lägg det ena arket filodeg på plåt med bakpapper. Pensla med olja, salta, peppra och strö över parmesanosten. Lägg på det andra degarket. Skär degplattan mitt itu på längden och därefter i ca 3 cm breda remsor.

    3. 3.

      Dela skinkskivorna på mitten. Linda in sparrisarna en och en, först i skinka och därefter in i filodeg. Lägg dem på bakpapperet, pensla med olja och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen tills filodegen har fått fin färg, ca 15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?