Spanska solbitar

Spanska solbitar

Av:
20 min
20 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 2 plattor smördeg
    2. 2 dl passerade tomater
    3. 2 tsk torkad oregano
    4. ½ tsk salt
    5. 8-10 st soltorkade tomater
    6. 150 g fetaost
    7. 2 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Tina smördegsplattorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på passerade tomater, strö över torkad oregano och salt.

    2. 2.

      Skär de soltorkade tomaterna o grova bitar och fördela dem över smördegsplattorna. Bryt fetaosten i grova bitar och fördela dem jämt över smördegsplattorna. Avsluta med att ringla lite olja över alltihop.

    3. 3.

      Ställ in plåten i varm ugn, 225°, och grädda tills fetaosten börjar få fin gyllenbrun färg, det tar ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna något innan du skär till små bitar. Solbitarna är godast om de äts ljumma.

Är innehållet i detta recept olämpligt?