Spansk tortilla

Spansk tortilla

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 200 g chorizo
    2. 2 st gula lökar
    3. 500 g kokt potatis
    4. 1 dl olja
    5. 1 dl olja
    6. salt, peppar
    7. 6 st ägg
    8. 1 knippe gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Skär chorizon i mindre bitar. Skala och hacka löken. Dela potatisen i bitar. Hetta upp oljan i en teflonpanna. Fräs korven i 4-5 minuter. Tillsätt potatis och lök och stek tills potatisen fått färg. Det tar 6-8 minuter.

    2. 2.

      Rör om så att potatisen får fin färg runt om. Krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Vispa samman ägg med hackad gräslök. Blanda ned det stekta i äggblandningen. Torka ur stekpannan.

    4. 4.

      Hetta upp stekpannan med resten av oljan. Häll i äggblandningen och sänk värmen. Stek omeletten i 10-15 minuter tills den är fast i kanterna.

    5. 5.

      Lägg en tallrik över omeletten och vänd upp den på tallriken. Låt den glida ner i stekpannan med den ostekta sidan ner och stek i 5-6 minuter.

    6. 6.

      Låt tortillan vila lite innan den skärs i trekanter. Smakar gott både varm och kall!

Är innehållet i detta recept olämpligt?