Spaghetti med kalvköttbullar i tomatsås

Spaghetti med kalvköttbullar i tomatsås

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 flaska tomatsås
    2. 360 g spaghetti
    3. 500 g körsbärstomater
    4. 500 g kalvfärs
    5. 50 g riven parmesanost
    6. 1 st citron
    7. 1 kruka basilika
    8. 1 påse rucola
    9. 1/2 msk fänkålsfrön
    10. olivolja
    11. tsk salt
    12. 1/2 msk socker
    13. 1/2 dl ströbröd
    14. svartpeppar
    15. 1/2 msk torkad oregano
    16. 2 tsk torkad salvia
    17. 1/2 msk torkad timjan
    18. 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp rikligt med välsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.

    2. 2.

      Blanda 1/2 dl ströbröd, 1 1/4 dl vatten, skal från 1 citron, 2 vitlöksklyftor (pressade), 25 g riven parmesanost, 1 tsk salt och rikligt med nymalen svartpeppar i en bunke.

    3. 3.

      Mortla 1/2 msk fänkålsfrön, 1/2 msk torkad oregano, 1/2 msk torkad timjan och 2 tsk torkad salvia. Blanda ner i bunken med ca 500 g kalvfärs. Forma färsen till 16 köttbullar.

    4. 4.

      Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs 500g körsbärstomater 3-4min under lock. Tillsätt köttbullarna, 1 flaska tomatsås, 1 dl vatten, 1/2 msk socker och 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock 15-16 min. rör försiktigt då och då.

    5. 5.

      Koka 360 g spaghetti al dente enligt anvisning på förpackningen.

    6. 6.

      Blanda 1 påse rucola, saft från den använda citronen och lite salt i en skål.

    7. 7.

      Blanda försiktigt ner pastan i grytan. Toppa med blad från 1 kruka basilika och 25 g riven parmesanost. Servera med syrlig rucolasallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?