Spaghetti med citronkyckling och parmesan

Spaghetti med citronkyckling och parmesan

Av:
30 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 5 l Vatten
    2. 35 g Salt
    3. 400 g Kycklinglårfilé, strimlad
    4. Salt
    5. Svartpeppar
    6. 3 msk Smör
    7. 2 msk Salvia och timjan, finhackat
    8. 5 st Vitlöksklyftor, stora
    9. 1 msk Kycklingfond
    10. 1 msk Citronsaft
    11. 500 g Spaghetti
    12. 1 msk Citron, zest
    13. 1,5 dl Parmesanost, hyvlad

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp pastavatten med salt.

    2. 2.

      Stek kycklingen, kryddad med salt och peppar, i smör på medelhög värme i en rymlig panna tills den får fin färg. När den är nästan klar lägger du ner kryddor och finhackad (ej pressad) vitlök och låter det mjukna och få lite färg.

    3. 3.

      Ta av från värmen och häll över fond och citronsaft, rör om.

    4. 4.

      Ta av från värmen och häll över fond och citronsaft, rör om.

    5. 5.

      När pastan är knappt al dente sparar du 3 dl av pastavattnet, rikt på stärkelse och smak, vid sidan av och häller ut resten av vattnet.

    6. 6.

      Tippa ner pastan i pannan med kycklingen och häll på 1 dl av kokvattnet, citronzest och rör samman allt till en fräsch pastarätt.

    7. 7.

      Toppa med hyvlad parmesan vid servering och ät omedelbart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?