Spaghetti med blåmusslor

Spaghetti med blåmusslor

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg blåmusslor
    2. 400 g spaghetti
    3. 1 stl gul lök
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 0,5 Tsk torkad timjan
    6. 1 msk smör
    7. 2 dl matlagningsvin eller torrt vitt vin
    8. 2 dl vatten
    9. 1 st fiskbuljongtärning
    10. 2 dl grädde
    11. 0,5 dl hackad dil

Gör så här

    1. 1.

      Skölj musslorna ordentligt och dra bort ”skägget”. Släng de trasiga. Koka pastan enl anvisning på paketet. Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull.

    2. 2.

      Tillsätt musslorna och rör ett varv. Häll på vin och vatten. Sätt på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig (släng dem som inte öppnat sig). Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål, täck med plast. Plocka ev ut hälften av musslorna ur skalen.

    3. 3.

      Smula ner buljongtärningen i kastrullen. Häll på grädden. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Vänd ihop pastan med sås, musslor och dill. Servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?