Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 personer
Sotarhustruns spaghetti har fått sitt namn från den rikliga mängden svartpeppar. Men man pepprar ju förstås hur lite eller mycket man vill.
Fler recept på:
Basilika, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 350 g torkad spaghetti eller 500 g färsk
    2. 150 g varmrökt fläsk eller bacon
    3. 100 g riven parmesanost
    4. 1 msk varmt vatten
    5. nymald svartpeppar
    6. 4 st äggulor
    7. färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Koka spagettin al dente.

    2. 2.

      Strimla fläsket och stek det knaprigt i torr stekpanna. Tillsätt den kokta spaghettin till pannan med fläsk. Ta bort från värmen och rör ner nästan all parmesanost. Häll i vatten och vrid över lite svartpeppar.

    3. 3.

      Servera carbonaran på varma tallrikar. Garnera med en rå äggula, gärna i ett halvt äggskal, tillsammans med den sista parmesanosten, svartpeppar och några basilikablad.

Fler recept på:
Basilika, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?