Sötsur chilikyckling med stekt ris

Sötsur chilikyckling med stekt ris

Av: / Foto: https://mittkok.expressen.se/recept/sots
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé
    2. 1 st röd chili
    3. 2 msk srirachasås
    4. 1 msk socker
    5. 2 msk vinäger
    6. 4 dl kokt ris
    7. 100 g salladslök
    8. 1 st morot
    9. koriander
    10. olja

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att koka riset.

    2. 2.

      Skala och skär ner morot, chili och salladslök i mindre bitar. Skär det visa på löken lite grövre och finstrimla det gröna och spara vid sidan.

    3. 3.

      Skär kycklingen i mindre bitar, tärningar eller strimlor spelar ingen roll.

    4. 4.

      Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med olja i en minut, tillsätt sedan grönsakerna. När de mjuknat och fått färg slå på vinäger, socker och srirachasåsen. Låt de koka ihop i ca två minuter, slå sedan på det kokta riset och blanda väl

    5. 5.

      Lägg upp på tallriken och toppa med strimlad grön salladslök och koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?