Sötpotatisbakad lax

Sötpotatisbakad lax

Av: / Foto: Ove Lindfors
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 portionsbitar Lax
    2. Flingsalt
    3. 200 g Sötpotatis
    4. 2 dl Creme fraiche
    5. 1 msk Riven ingefära
    6. Rivet skal av lime
    7. 1/2 dl Hackad koriander
    8. 1/2 krm Caynenne

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt.

    2. 2.

      Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda creme fraiche, ingefära, limeskal, koriander och cayennepeppar. Krydda med salt.

    3. 3.

      Klicka potatissmeten på laxen. Baka i mitten av ugnen tills toppingen har vacker färg och laxen knappt är genomstekt, 12–15 minuter.

    4. 4.

      Gott till laxen är glasnudelsallad eller ris och sweet chilisås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?