Sötpotatis-, quinoa- och bönbiffar

Sötpotatis-, quinoa- och bönbiffar

Av:
45 min
Veg, Gluten
Annons

Ingredienser

    1. 3 cup sötpotatis, mosade
    2. 1 1/2 cup quinoa, kokt
    3. 1 burk svarta bönor
    4. 2 ägg
    5. 1 cup brödsmulor
    6. 2 msk brunt rismjöl
    7. 1/4 tsk cayenne
    8. 1/2 tsk chipotle
    9. 1/4 tsk vitpeppar
    10. 1/4 tsk chili
    11. 1/2 tsk chili flakes
    12. 1 1/2 tsk salt
    13. 2 msk rödlök, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoa och potatisen mjuk

    2. 2.

      Mosa potatisen slät (lite klumpar gör ingenting).

    3. 3.

      Häll av bönorna och häll hälften i en stor bunke. Mosa med gaffel och tillsätt sen resterande bönor.

    4. 4.

      Addera sötpotatisen till bönorna tillsammans med quinoan, rödlök och kryddor och blanda väl.

    5. 5.

      Tillsätt ägg, brödsmulor och rismjöl. Blanda.

    6. 6.

      Värm ugnen till 400 K och preppa plåten med bakpapper. Klicka ut smeten, 1/4-1/3 cup per biff, och forma till små plättar (ca 3/4'' tjocka).

    7. 7.

      Baka 25 min, vänd efter halva tiden.

Är innehållet i detta recept olämpligt?