Söta minisemlor med hallon

Söta minisemlor med hallon

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 st
Semlor i miniformat! Vi fyller våra saftiga minisemlor med både mandelmassa, grädde och hallon. Resultatet blir gudomligt gott!
Annons

Ingredienser

  1. Grunddeg

    1. Ugn 250°
    2. 25 g jäst
    3. 2 1/2 dl mjölk (rumstempererad)
    4. 1 ägg
    5. 1/2 tsk stött kardemumma
    6. 3/4 dl strösocker
    7. 1/2 tsk hjortronssalt
    8. 8 dl vetemjöl
    9. 75 g smör, mjukt
    10. 1/2 tsk salt
  2. Fyllning och garnering

    1. 300 g mandelmassa
    2. 1/2 dl mjölk
    3. 250 g hallon
    4. 4 dl vispgrädde
    5. några droppar röd hushållsfärg
    6. florsocker
  3. Pensling

    1. 1 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i mjölken.

    2. 2.

      Ta i ägget, kardemumman, sockret, hjorthornssaltet (utrört i lite av mjölet) och det mesta av mjölet, lite kan sparas till utbakningen. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Arbeta degen smidig och blank. Ta i saltet och arbeta degen ytterligare några min.

    3. 3.

      Låt jäsa under duk i minst 1 tim.

    4. 4.

      Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

    5. 5.

      Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Låt svalna.

    6. 6.

      Fyllning: Riv mandelmassan och blanda den med mjölk. Skär av lock på bullarna och bred på mandelmassefyllningen. Lägg några hallon på varje bulle.

    7. 7.

      Vispa grädden och blanda med lite röd hushållsfärg. Spritsa eller klicka grädden på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?