Sorödbakade bullar

Sorödbakade bullar

Av:
Annons

Ingredienser

  1. (Vattnet ska koka i 37 grader)

    1. 30 G Jäst
    2. 3 Dl Vatten
    3. 1 Tsk Salt
    4. 1 Msk Rapsolja
    5. 7-8 Dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör tills jästen är smält, rör ner salt och olja, arbeta in mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, täck över och låt jäsa i 40 min

    2. 2.

      Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, rulla ut till en längd och skär i 12 bitar, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ca 20 minuter under duk

    3. 3.

      Skär ett djupt snitt med en vass kniv tvärs över bullarna, grädda mitt i ugnen i 10-15 min

    4. 4.

      Blanda degen på kvällen och låt jäsa i kylen under natten, forma bullarna på morgonen och låt jäsa klart medans ugnen blir varm.

Är innehållet i detta recept olämpligt?