Soppgryta med senapsaioli

Soppgryta med senapsaioli

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Soppgryta eller pot-au-feu, som fransmännen kallar denna värmande rätt i buljong, får sting av senapsaioli.
Fler recept på:
Grytor, Budgetmat, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 300 g falukorv
    2. 4 st potatisar
    3. 1/2 st kålrot eller sötpotatis, ca 400 g
    4. 2 st morötter
    5. 1 st palsternacka
    6. 1 st mindre purjolök
    7. 8 dl köttbuljong (vatten+tärning)
    8. 2 st lagerblad
    9. 2 msk hackad persilja
  1. Senapsaioli

    1. 2 dl lätt-crème fraiche
    2. 1 msk dijonsenap
    3. 1 st pressad vitlöksklyfta

Gör så här

    1. 1.

      Skär korven i grova bitar. Skala rotfrukterna och skär dem i sockerbitsstora bitar.

    2. 2.

      Skölj och strimla purjolöken.

    3. 3.

      Koka upp buljong och lagerblad. Lägg ner rotfrukter och låt dem koka knappt mjuka ca 15 min.

    4. 4.

      Blanda samman senapsaiolin. Lägg ner korv och purjolök i grytan att koka någon minut. Strö över persilja.

    5. 5.

      Servera soppgrytan med aiolin och grovt bröd.

Fler recept på:
Grytor, Budgetmat, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?