Soppa på butternutpumpa med korvfräs

Soppa på butternutpumpa med korvfräs

Av: / Foto: ICAs matkasse
Annons

Ingredienser

  1. Soppan

    1. 1 butternutpumpa
    2. 1 gul lök
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 1 msk rapsolja
    5. 2,5 dl grädde
    6. 7,5 dl buljong
    7. 0,5 msk vitvinsvinäger
    8. salt
    9. peppar
  2. Korvfräs

    1. 300 g färsk salsiccia
    2. 1 dl pumpafrön
    3. 250 g körsbärstomater
    4. 1 tsk rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Fräs lök, vitlök och pumpa i oljan i en kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt grädde och buljong och låt koka några minuter.

    2. 2.

      Skär upp korvskinnet och kläm ut innehållet. Stek det i oljan och finfördela med en slev. Stek några minuter och häll i pumpafrön och stek ytterligare någon minut. Dela tomaterna och vänd ner.

    3. 3.

      Mixa slät med en stavmixer eller i en blender och smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera soppan med korvfräset.

Är innehållet i detta recept olämpligt?