Soppa med sötpotatis och asiatisk touch

Soppa med sötpotatis och asiatisk touch

Av:
30 min
4 portioner
En len och krämig soppa gjord på sötpotatis och kokosmjölk med lagom mycket hetta.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g sötpotatis
    2. 200 g morötter
    3. 1 st gul lök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 st citrongräs
    6. 2 msk riven ingefära
    7. 1 tsk chiliflakes
    8. olivolja
    9. 400 ml kokosmjölk
    10. 3-5 dl vatten
    11. 3 msk kycklingfond
    12. 1 st lime
    1. koriander, färsk
    2. yoghurt, turkisk

Gör så här

    1. 1.

      Tärna sötpotatis och morot och finhacka lök och vitlök. Skär av cirka 4 cm av roten på citrongräset och banka på resten av biten med knivens breda sida.

    2. 2.

      Fräs sötpotatis, morot, lök, citrongräs, ingefära och chili i olivolja tills löken börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs något minut.

    3. 3.

      Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond och låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka. Ta så mycket vatten som behövs för att grönsakerna ska kunna koka.

    4. 4.

      Ta upp citrongräset och mixa soppan slät. Tillsätt eventuellt mer vatten, för en lösare soppa.

    5. 5.

      Låt soppan koka upp och smaka sedan av med limesaft, salt och peppar.

    6. 6.

      Servera direkt med färsk koriander och turkisk yoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?