Soppa med kycklingfrikadeller och persiljesmör

Soppa med kycklingfrikadeller och persiljesmör

Av:
35 min
4 port
Persiljan kan ersättas med koriander för mer asiatisk touch.
Annons

Ingredienser

  1. Persiljesmör

    1. 110 g smör, rumstempererat
    2. 1 msk persilja, finhackad
    3. salt
    4. peppar
  2. Kycklingfrikadeller

    1. 450 g kycklingfärs
    2. 1 ägg
    3. 3 msk persilja, hackad
    4. 1 tsk lökpulver
    5. ½ tsk salt
    6. 1 krm muskot
    7. salt
    8. pepapr
  3. Soppa

    1. 50 g smör
    2. 450 g vitkål eller savoykål
    3. hönsbuljong
    4. 1 liter vatten
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda smör och persilja mjukt med lite salt och peppar. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Blanda färs, ägg och kryddor väl. Låt vila i kylen 10 minuter eller mer.

    3. 3.

      Forma 2,5 cm stora frikadeller. Det blir ca 16 st.

    4. 4.

      Koka upp buljongen och sänk till medelhög värme. Lägg i frikadellerna en och en och låt sjuda 8–10 minuter.

    5. 5.

      Strimla eller hacka kålen grovt och smörstekt hastigt. Salta och peppra efter smak.

    6. 6.

      Lägg kålen i soppan och rör om. Servera med en rejäl klick persiljesmör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?