Soppa med ängssyra

Soppa med ängssyra

Av:
6 port som förrätt
Annons

Ingredienser

    1. 300 g ängssyra
    2. 350 g morötter
    3. 3 gula lökar
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 400 g palsternacka
    6. 2 msk fett till stekning
    7. 1,5 liter benbuljong
    8. salt
    9. peppar
    10. 1 tsk honung
    11. 2 msk pumpakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Skölj ängssyran, skär bort stjälkarna och hacka bladen. Skala och riv morötterna. Skala lök och vitlök. Hacka löken och pressa vitlöken. Skala och tärna palsternackan fint.

    2. 2.

      Hetta upp fett i en gryta. Fräs morot och lök tills löken ör mjuk. Tillsätt ängssyra och vitlök och fräs i ytterligare 2 min.

    3. 3.

      Tillsätt buljongen och koka upp. Tillsätt palsternacka och låt soppan under lock i 15-20 min.

    4. 4.

      Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera med pumpakärnor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?