Sonias revbensspjäll i lergryta

Sonias revbensspjäll i lergryta

Av: / Foto: Christina Uhlin
120 min
4 portioner
Låt dig inte avskräckas av tidsåtgången – rätten kräver minimal arbetsinsats och sköter sig resten av tiden själv i ugnen.
Fler recept på:
Sallad, Chili, Vitlök, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. ca 1 kg revbensspjäll, gärna tjocka
    3. 1½ tsk salt
    4. nymald svartpeppar från kvarn
  1. Sås

    1. 2 st stora gula lökar
    2. 2–3 st vitlöksklyftor
    3. 3 dl chilisås
    4. saft från 2 apelsiner
  2. Tillbehör

    1. kokt ris
    2. grönsallad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten, minst 15 minuter.

    2. 2.

      Klappa in revbensspjällen med saltet och rikligt med nymald svartpeppar.

    3. 3.

      Hacka löken och vitlöken.

    4. 4.

      Vispa ihop chilisås och apelsinsaft och tillsätt all lök.

    5. 5.

      Häll såsen i botten av lergrytan och lägg i revbensspjällen. Ös eventuellt lite sås över.

    6. 6.

      Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i nedre delen av kall ugn. Sätt sedan ugnen på 250° och låt grytan stå 90 minuter.

    7. 7.

      Servering: Ta upp revbensspjällen ur grytan och skär i bitar. Lägg tillbaka dem i grytan och servera genast med såsen, kokt ris och en sallad.

Fler recept på:
Sallad, Chili, Vitlök, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?