söndagspreppen

söndagspreppen

Av:
90 min
8
Förbered inför veckan: Ratatouille på skördegrönsaker, sesamkyckling, pesto med basilika, kokt bulgur
Annons

Ingredienser

  1. Ratatouille på skördegrönsaker

    1. 1,5 kg blandade grönsaker t.ex. aubergine, zucchini, paprika
    2. 1 rödlök
    3. 2 vitlöksklyftor
    4. 1/2 dl olivolja
    5. 1 msk tomatpuré
    6. 1 förp krossade tomater 400g
    7. 2 dl vatten
    8. 2 msk rödvinsvinäger
    9. 2 tsk salt
  2. Sesamkyckling

    1. 1,2 kg kycklinglårfile
    2. 3 msk sesamolja
    3. 3 msk japansk soja
    4. 3 msk sesamfrön
    5. 1 tsk salt
  3. pesto med basilika

    1. 2 krukor basilika
    2. 1/2 dl pinjenötter
    3. 1 riven vitlöksklyfta
    4. 1 dl finriven parmesan
    5. 1 1/2 dl olivolja
    6. 1/2 tsk salt
  4. Bulgur

    1. 5 dl bulgur

Gör så här

    1. 1.

      Ratatouille Grovhacka alla grönsaker, skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken. Fräs röd och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar. Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5-10 minuter.

    2. 2.

      häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Låt koka 30-40 minuter under lock på svag värme.

    3. 3.

      Sesamkyckling Sätt ugnen på 200°C rör ihop sesamoljan soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.

    4. 4.

      Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 min tills kycklingen är klar.

    5. 5.

      Pesto Mixa alla ingredienser till en slät pesto.

    6. 6.

      Bulgur Koks enligt anvisning på förpackningen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?