Sommartårta med digestivebotten

Sommartårta med digestivebotten

Av:
150 min
8 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 15 st Digestivekex
    2. 75 gram Smör
  2. Fyllning

    1. 5 dl Kesella med vanilj
    2. 4 dl Vispgrädde
    3. 1,5 dl Mosade jordgubbar
    4. 1 msk Sötning
  3. Dekoration

    1. Färska jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Krossa digestivekexen och smält smöret. Rör ihop och tryck ut i botten av en springform.

    2. 2.

      Bred kesellan över botten och ställ i frysen i minst 30 minuter.

    3. 3.

      Vispa grädden mellanhård. Mosa jordgubbarna tillsammans med sötning och rör ihop med hälften av grädden. Bre över kesellan och frys i en timme.

    4. 4.

      Bred över resten av grädden. Dekorera med skivade jordgubbar och frys i minst en timme. Ta fram 20 minuter innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?