Sommargreken

Sommargreken

70 min
2 Stycken
Denna matiga, härliga smörgås får dig att drömma dig bort till en underbar grekisk sommar. Förbered den inlagda rödlöken en dag innan servering.
Fler recept på:
Picknickmat, Tomater, Citron, Rödlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 1 st surdegsbaguette
  1. Inlagd rödlök

    1. 1 st rödlök
    2. Ättikblandning (1 del ättika + 2 delar socker + 3 delar vatten)
  2. Lökringar i citronvatten

    1. 1 st gul lök
    2. 0.5 st citron
    3. iskallt vatten
  3. Fetaoströra

    1. 150 g fetaost
    2. 2 msk crème fraiche
    3. 2 msk kapris
    4. peppar
  4. Grönsaker

    1. 10 st tomater
    2. 10 st utkärnade kalamataoliver
    3. olivolja
    4. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Inlagd rödlök: Skiva löken. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten; låt den sedan svalna. Häll den avsvalnade lagen över löken. Låt stå till nästa dag.

    2. 2.

      Lökringar i citronvatten: Skiva en gul lök väldigt tunt. Använd helst en mandolin för att få tunna lökringar. Lägg dem i kallt vatten och pressa cirka 1/2 citron i vattnet. Låt dra i minst 1 timme.

    3. 3.

      Montering: Mixa ihop alla ingredienser till fetaoströran; det ska bli en röra som går att bre ut på brödet. Bred ut röran. Skiva tomaterna, fördela oliverna på dem. Lägg på några skivor inlagd rödlök och lökringar i citronvatten. Ringla över lite olivolja och strö över hackad persilja.

Fler recept på:
Picknickmat, Tomater, Citron, Rödlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?