Solrosrutor

Solrosrutor

Av: / Foto: Anders Norrsell
110 min
20 rutor
Matiga rutor, toppade med solrosfrön och smaksatta med lite fänkål.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 50 g jäst
    3. 5 dl standardmjölk
    4. 50 g rumsvarmt smör
    5. 3 msk flytande honung
    6. 2 tsk salt
    7. 1/2 dl solrosfrön
    8. 1/2 dl vetegroddar
    9. 2 tsk stötta fänkålsfrön
    10. 4 dl grahamsmjöl
    11. 8 dl vetemjöl
  1. Garnering

    1. solrosfrön

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll över jästen och lös upp den. Klicka ner smöret. Tillsätt honung, salt, solrosfrön, vetegroddar, fänkålsfrön, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman degen väl och låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

    2. 2.

      Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm, och platta till. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    4. 4.

      Markera rutor i degen med kniv och pensla degplattan med vatten. Strö över solrosfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?