Solrosfrallor

Solrosfrallor

Av: / Foto: Filippa Tredal, ur boken Nytt Bröd
210 min
12 frallor
Små frallor med goda solroskärnor som fungerar för alla tillfällen – på utflykten, frukost- eller buffébordet.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 600 g vatten
    3. 100 g majsstärkelse
    4. 100 g sojamjöl
    5. 160 g bovetemjöl
    6. 40 g rismjöl
    7. 1 tsk salt
    8. 40 g psylliumfröskal
    9. 50 g solroskärnor
    10. bovetemjöl till utbakning

Gör så här

    1. 1.

      Lös jästen i vattnet i en bunke. Blanda i övriga ingredienser. Låt vila i bunken övertäckt med plast ca 1½ timme.

    2. 2.

      Forma degen till 12 runda frallor. Olja gärna in händerna för enklare hantering av degen. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Platta till frallorna och strö över bovetemjöl. Låt dem jäsa på plåten cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225°.

    4. 4.

      Grädda frallorna cirka 20 minuter. Låt dem svalna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?