Sojamarinerade kycklingklubbor

Sojamarinerade kycklingklubbor

Av: / Foto: Björn Lindberg
60 min
4 portioner
En lätt, fräsch och smakrik kycklingrätt att sticka emellan med under jultidens alla helger.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Sallad, Chili, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 4 kycklingklubbor
    2. 200 g glasnudlar Ⓖ
    3. 500 g grönsaker, t ex vitkål, morot, rättika, savojkål, böngroddar och rödbetor
    4. lite olja och vinäger, gärna risvinäger
    5. salt och peppar
    6. 3 tsk wasabipulver
    7. 2 tsk kallt vatten
    8. 3 msk majonnäs Ⓛ
  1. Marinad

    1. 1 dl japansk soja
    2. 3 msk honung
    3. 1 msk färsk ingefära, riven eller hackad
    4. 1 msk msk finhackad röd chili
    5. 2 vitlöksklyfor, hackade
    6. rivet skal och saft av ½ lime
    7. 2 msk sesamolja
  2. Garnering

    1. sesamfrön, gärna svarta
    2. ½ lime

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingklubborna i en fryspåse. Slå marinaden över. Ställ i kylen att marinera, gärna 8 timmar. Vänd påsen några gånger.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 150°. Slå bort marinaden och lägg klubborna i en ugnsform. Stek mitt i ugnen cirka 1 timme. Kontrollera att klubborna är klara genom att skära ett snitt i leden. Vätskan ska vara klar, inte rosa.

    3. 3.

      Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Strimla grönsakerna mycket fint, gärna i matberedare. Blanda dem med nudlarna. Smaka av med lite olja, vinäger, salt och peppar.

    4. 4.

      Rör ut wasabipulvret med vattnet och rör ner det i majonnäsen. Servera kycklingklubborna med nudelsalladen och majonnäsen. Garnera med sesamfrön och servera lime till.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Sallad, Chili, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?