Sojamarinerad lax med sesambroccoli

Sojamarinerad lax med sesambroccoli

Av: / Foto: Köket.se
40 min
4 portioner
Lax som snabbmarineras med ljus soja, honung och ingefära. Serveras med sesamstekt broccoli och ris.
Annons

Ingredienser

    1. 4 portione ris
    2. 1 dl ljus soja
    3. 3 tsk honung
    4. 50 g ingefära
    5. 600 g laxfilé
    6. 500 g broccoli
    7. 4 klyftor vitlök
    8. 3 msk sesamfrön
    9. 1 msk sesamolja
    10. salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset

    2. 2.

      Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat.

    3. 3.

      Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds.

    4. 4.

      Skär buketter från broccoli och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.

    5. 5.

      Stek vitlöken i matolja på hög värme, fortsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.

    6. 6.

      Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.

    7. 7.

      Servera laxen med sesambroccoli och ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?