Sockerkaka med glasyr

Sockerkaka med glasyr

1 Stycken
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 200 g Smör
    2. 2.5 dl Socker
    3. 3 st Ägg
    4. 1 st citron - rivet skal och saft
    5. 5.5 dl Vetemjöl
    6. 2 tsk Bakpulver
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 1.5 dl Grädde
  2. glasyr

    1. 2.5 dl Florsocker
    2. 2 msk citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter. Vispa smör och socker pösigt. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ner äggen, ett i taget, och därefter citronskal och -saft. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem omväxlande med grädden. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den. När kakan svalnat helt, rör ihop glasyren och pensla den över kakan. Pudra eventuellt med florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?