Sockerkaka

Sockerkaka

Av:
40 min
10 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Smet

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl socker
    3. 2 tsk bakpulver
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 100 g smält svalnat smör
    6. 1 dl mjölk
    7. 3 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

    2. 2.

      Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

    3. 3.

      Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

    4. 4.

      TIPS: Rivet skal av 1 citron. Vispa inte en sockerkakssmet för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg och stabbig. Rör snabbt bara ihop smeten så den blir slät.

Är innehållet i detta recept olämpligt?