Sockerdoppade vaniljgrottor

Sockerdoppade vaniljgrottor

Av: / Foto: Ulf Svensson
80 min
36 st
En ljuvlig vaniljkräm och frisk lemon curd göms i de här mumsiga vaniljbullarna.
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

  1. Grunddeg

    1. 50 g jäst
    2. 4 dl mjölk (rumstemp)
    3. 1 dl strösocker
    4. ½ tsk salt
    5. 11–12 dl vetemjöl
    6. 150 g mjukt smör
  2. Fyllning

    1. Ugn 225°
    2. 100 g mjukt smör
    3. 100 g färskost, typ philadelphia-
    4. 2 dl florsocker
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 1 dl lemon curd
  3. Pensling & garnering

    1. 1 ägg
    2. 2 msk smör
    3. 1 dl strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Grunddeg: Smula ner jästen i en skål. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och ca hälften av mjölet.

    2. 2.

      Klicka i det riktigt mjuka smöret och blanda till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 1 timme.

    3. 3.

      Fyllning: Rör samman smör, färskost, florsocker och vanilj.

    4. 4.

      Dela degen i två bitar. Rulla ut till två längder, skär ut ca 18 bitar av varje. Rulla till bullar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Låt jäsa ca 20 min. Lägg en klick fyllning + en klick lemon curd i varje bulle. Låt jäsa ytterligare ca 10 min.

    5. 5.

      Pensling & garnering: Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.

    6. 6.

      Pensla med smält smör och vänd dem i socker.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?