Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.
Tillsätt salt, kardemumma, socker och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.
Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.
Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Skala och klyfta äpplena, skär dem i bitar.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till ca 40x40 cm. Skär eller sporra ut 36 rutor på varje. Lägg en klick fyllning och några äppelbitar på varje ruta. Nyp samman och lägg den släta sidan uppåt i formar. Låt jäsa under duk 30–40 min.
Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 min.
Smält smöret och pensla bullarna. Doppa dem i socker.