Sockerbullar med äpple & kanel

Sockerbullar med äpple & kanel

Av: / Foto: Pontus Ferneman
155 min
72 st små
Söta bullar med härlig fyllning – man får ta två!
Fler recept på:
Bakelser, Bullar
Annons

Ingredienser

  1. Vetedeg (1 sats)

    1. 50 g jäst
    2. 5 dl mjölk, rumstemp
    3. 1/2 tsk salt
    4. ½ tsk stött kardemumma
    5. 11/4 dl strösocker
    6. 12½–13 dl vetemjöl
    7. 150 g smör, mjukt
  2. Fyllning

    1. Ugn 225°-250°
    2. 150 g mjukt smör
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 msk malen kanel
    5. 1–2 st äpplen
  3. Pensling & garnering

    1. 1 st ägg
    2. ca 3 msk smör
    3. ½ dl strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.

    2. 2.

      Tillsätt salt, kardemumma, socker och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

    3. 3.

      Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

    4. 4.

      Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Skala och klyfta äpplena, skär dem i bitar.

    5. 5.

      Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till ca 40x40 cm. Skär eller sporra ut 36 rutor på varje. Lägg en klick fyllning och några äppelbitar på varje ruta. Nyp samman och lägg den släta sidan uppåt i formar. Låt jäsa under duk 30–40 min.

    6. 6.

      Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 min.

    7. 7.

      Smält smöret och pensla bullarna. Doppa dem i socker.

Fler recept på:
Bakelser, Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?