Snurrig grönsakspaj

Snurrig grönsakspaj

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
4 personer
Grönsakspaj med västerbottenost.
Fler recept på:
Picknickmat, Citron, Morot, Potatis, Vitlök, Paj, Sallad, Västerbottenost
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 st kokta potatisar
    2. 50 g smör
    3. 1 1/4 dl majsstärkelse
    4. 1 dl riven Västerbottensost
  2. Fyllning

    1. 2 st stora morötter
    2. 1 st grön squash
    3. 3 st ägg
    4. 150 g riven Västerbottensost
    5. 3 dl vispgrädde
    6. salt, peppar
  3. Topping

    1. 1/2 st morot
    2. 5 cm salladslök
    3. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen och kavla ut den mellan bakplåtspapper. Lägg över i en pajform med lös­ tagbar botten och ställ kallt 30 minuter.

    2. 2.

      Skala morötterna och skär dem tunna skivor på läng­den. Koka i skivorna i vatten några minuter så att de mjuk­nar.

    3. 3.

      Dela squashen mitt itu på längden, skär i tunna skivor. Varva skivorna av squash (med skalsidan upp) och mo­rötter runt, runt i pajformen, börja längst ut vid kanten och jobba inåt.

    4. 4.

      Vispa ihop ägg, ost, gräd­de, salt och peppar. Häll över pajen och ställ in i nedre del­ en av ugnen ca 30­-40 minut­er, stanningen ska ha stelnat när den är klar.

    5. 5.

      Toppa med strimlad mo­rot, salladslök och lite persilja.

Tips från kocken

Servera gärna en klick kall sås till, t ex matyoghurt blandad med lite citron och honung, eller crème fraiche blandad med lite pressad vitlök och finhackade örter.
Är innehållet i detta recept olämpligt?