Snögubbemuffins med choklad

Snögubbemuffins med choklad

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
60 min
12 stycken
Så näpna! Snögubbemuffins med choklad. Den fina garneringen gör du med sockermassa.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 130 g mörk choklad (varav 30 g till garnering)
    2. 50 g smör
    3. 1 1/4 dl vispgrädde
    4. 2 st ägg
    5. 1 1/2 dl socker
    6. 2 1/2 dl vetemjöl
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 2 msk kakao
  1. Garnering

    1. 125 g vit sockerpasta
    2. röda godisremmar
    3. silverkulor
    4. florsocker
  2. Kristyr

    1. 2 dl florsocker
    2. 1/2 st äggvita
    3. röd hushållsfärg

Gör så här

    1. 1.

      Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädden och hetta upp. Dra den från värmen och rör ner chokladen tills allt har smält.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen under omrörning varvat med chokladblandningen.

    3. 3.

      Häll smeten i formar som rymmer ca 1 dl, ställ gärna i muffinsplåt. Grädda i 175° mitt i ugnen i 10–12 min. Prova med sticka, de ska precis bli klara annars blir de lätt torra. Låt svalna.

    4. 4.

      Kavla ut sockerpastan tunt och ta med mått eller glas ut runda plattor och lägg på muffinsen. Forma en mindre, rund platta och lägg vid kanten på den stora plattan som huvud. Rulla en kula och platta till lätt till näsa. Klipp röda godisremmar till halsduk att lägga runtom.

    5. 5.

      Vispa lite socker i taget i äggvitan tills det blir en fluffig massa som går att spritsa. Fäst huvud, näsa och knappar av silverkulor med vit kristyr, blanda sedan i den röda färgen i lite av det resterande och spritsa munnar.

    6. 6.

      Smält choklad och spritsa ögon. Sikta över florsocker som snö.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?