Snickersbiskvier i långpanna

E N

Snickersbiskvier i långpanna

Av:
40 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Jordnötsbotten

    1. 400 g saltade och rostade jordnötter
    2. 4 dl strösocker
    3. 4 st äggvitor
  2. Jordnötsnougat

    1. 2 burkar marshmallowfluff à 213 g
    2. 3 dl jordnötssmör
  3. Jordnötsskola

    1. 150 g smör
    2. 2 dl strösocker
    3. 0.5 dl ljus sirap
    4. 3 dl vispgrädde
    5. 3 dl saltade och rostade jordnötter
  4. Topping

    1. 200 g mjölkchoklad
    2. 0.5 dl vispgrädde
    3. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

    2. 2.

      Mixa jordnötterna till ett fint mjöl i matberedare.

    3. 3.

      Tillsätt strösockret och blanda väl för hand.

    4. 4.

      Mät upp äggvitorna i en mindre skål och vispa upp lätt för hand med en gaffel. Blanda ner äggvitevispet i socker- och jordnötsblandningen tills du får en formbar massa.

    5. 5.

      Täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper bred ut jordnötsmassan i den.

    6. 6.

      Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills dess att de fått en fin, gyllenbrun färg.

    7. 7.

      Låt botten svalna helt innan du fyller den.

    8. 8.

      Blanda ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en värmetålig skål eller bunke. Värm i 30 sekunder i micron på högsta effekt och rör om. Bre ut blandningen över jordnötsbotten och ställ sedan långpannan i kylskåpet för att svalna.

    9. 9.

      Grovhacka jordnötterna.

    10. 10.

      Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter eller tills kolasmeten nått 125 grader.

    11. 11.

      Blanda ner de grovhackade jordnötterna i kolan och häll sedan kolan över nougatlagret.

    12. 12.

      Ställ långpannan i kylskåpet så att kakan blir riktigt kall i minst 30 minuter.

    13. 13.

      Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen.

    14. 14.

      Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.

    15. 15.

      Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka.

    16. 16.

      Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Rör om till en jämn smet.

    17. 17.

      Garnera med flingsalt och ställ sedan formen i kylskåpet tills chokladen och kolan både svalnat och stelnat helt och hållet innan du skär upp den i bitar. Detta tar minst 1 h.

Är innehållet i detta recept olämpligt?