Snabbt surdegsbröd med öl

lmo

Snabbt surdegsbröd med öl

Av: / Foto: Lmo
2 St
ljus limpa med fördeg
Annons

Ingredienser

  1. Fördeg

    1. 10 G Jäst
    2. 2 Dl Vatten
    3. 1 Dl Öl
    4. 120 G Vetemjöl
  2. Dag 2

    1. 3 Dl Vatten
    2. 1,5 Tsk Salt
    3. 1 Dl Rapsolja
    4. 720 G Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen och lös upp i vatten, öl och vetemjöl Rör till en slät smet och ställ med lock på tills nästa dag.

    2. 2.

      Blanda vatten, fördeg, olja och mjöl arbeta ihop 10 minuter och tillsätt saltet, arbeta ytterligare 5 minuter. Jäst i 1 timme Ta upp degen på oljad arbetsbänk. Forma 2 limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper Jäs övertäckt i 40 minuter Sätt ugnen på 250˚ varmluft. Svåra limporna med en vass kniv Grädda i nedre delen av ugnen 20 mInuter sänk värmen till 175˚ och Grädda 10 minuter Låt kallna på galler

Är innehållet i detta recept olämpligt?