Snabbt och enkelt buffébröd

Snabbt och enkelt buffébröd

Av: / Foto: Anders Norrsell
100 min
6 minibaguetter
Konstigare än så här behöver det inte vara att baka baguetter.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 25 g jäst
    3. 5 dl vatten, fingervarmt
    4. 1 dl filmjölk
    5. 2 tsk salt
    6. 1 msk flytande honung
    7. 12–13 dl vetemjöl
    8. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke. Häll på fingervarmt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt filmjölk, salt och honung och rör om. Vänd ner mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig tills allt mjöl har arbetats in. Degen ska vara ganska lös i konsistensen. Låt jäsa övertäckt minst 1 timme, gärna 2 timmar.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225–230 grader.

    3. 3.

      Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte degen utan dela i 6 lika stora degbitar och forma till baguetter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter.

Tips från kocken

I stället för flingsalt kan du toppa med frön eller hackade nötter.
Är innehållet i detta recept olämpligt?