Snabblunch med bönor och kantareller

Snabblunch med bönor och kantareller

Av: / Foto: Nadja
40 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 200 Gram Kantareller eller annan svamp
    2. 4 St Morötter
    3. 8 St Körsbärstomater
    4. 2 Msk Rapsolja
    5. 1 Tsk Rapsolja
    6. 500 Gram kokta kidneybönor
    7. 8 st skivor bröd
    8. 1 Msk Smör
    9. 1 St Vitlöksklyfta

Gör så här

    1. 1.

      Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.

    2. 2.

      Sätt ungnen på 225°. Skala och skär morötterna i stavar. Halvera tomaterna. Blanda morötter och tomater med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen cirka 20 min.

    3. 3.

      Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft, olja, honung och salt.

    4. 4.

      Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönorna med morötter och tomater och hälften av dressingen.

    5. 5.

      Stek brödet i 1 msk olja tills det fått fin färg. Bryt i mindre bitar.

    6. 6.

      Stek svampen i smör tills all vätska kokat in. Skala och finhacka vitlöksklyftan och låt den steka med. Kryfdda med 1/2 tsk salt.

    7. 7.

      Toppa salladen med svamp och garnera med örter. Servera med resterande dressing.

Är innehållet i detta recept olämpligt?