Snabbinlagda rotfrukter i senapslag

Snabbinlagda rotfrukter i senapslag

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
1 liter
Det blir så vackert om du blandar färger på morötter och betor. Inläggningen håller sig i flera månader i försluten burk i kylen.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g morötter, gärna i olika färger
    2. 300 g kålrot
    3. 700 g polka- eller gulbetor
    4. vatten
  1. Lag

    1. 2 dl ättiksprit, 12 %
    2. 4 dl strösocker
    3. 6 dl vatten
    4. 1 tsk salt
    5. 1 1/2 tsk gula senapsfrön
    6. 3 st lagerblad

Gör så här

    1. 1.

      Skala rotfrukterna och dela dem i tärningar ca 2 cm stora. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten 7–10 minuter. De ska vara lite mjuka. Häll av vattnet. Lägg dem i kallt vatten tills de har kallnat helt. Låt rinna av i durkslag.

    2. 2.

      Koka upp lagen och låt svalna. Lägg rotfrukterna i rengjorda glasburkar och häll lagen över. Förslut genast och förvara i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?