Snabbgravad lax på danskt rågbröd

Snabbgravad lax på danskt rågbröd

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
5 personer
Perfekt som förrätt eller lunch! Låt laxen först stå i kylen i två timmar.
Fler recept på:
Dill
Annons

Ingredienser

    1. 300 g lax
    2. 2 tsk salt
    3. 2–3 tsk strösocker
    4. nymalen vitpeppar
    5. 8 tunna skivor danskt rågbröd
    6. 1 litet fänkålsstånd
  1. Senapscréme

    1. 2 tsk dijonsenap
    2. salt och malen vitpeppar
    3. 1 tsk strösocker
    4. 1 tsk vitvinsvinäger
    5. 3 dl rapsolja
  2. Till garnering

    1. några dillvippor

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär laxen i tunna skivor, strö på salt, socker och lite fnmalen vitpeppar. Låt stå i kylen i ca 2 tim.

    2. 2.

      Rosta brödskivorna knapriga i torr stekpanna på svag till medelstark värme.

    3. 3.

      Blanda senap med salt, peppar och socker till crèmen. Tillsätt vinägern och rör sedan ner oljan droppvis.

    4. 4.

      Hyvla fänkålen supertunt.

    5. 5.

      Lägg upp brödet med laxen och fänkålen på tallrikar och ringla såsen runtom. Garnera med dillvippor.

Fler recept på:
Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?