Snabbgravad lax med romanesco 

Snabbgravad lax med romanesco 

Av: / Foto: Annika Broman
104 min
4 portioner
Den här rätten får vackra vårfärger och gör sig fint att servera på ett stort fat.
Fler recept på:
Citron, Chili, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 180°
    2. 500 g laxfilé, fri från skinn och ben
    3. 1 msk strösocker
    4. 1 msk salt
    5. ½ tsk hel kummin
    6. ½ tsk chilifakes
    7. 1 st huvud romanesco
    8. 300 g haricots verts
    9. 1 st squash
    10. 1 msk olivolja
    11. salt och nymald peppar
    12. 1 påse rucola, 70 g
    13. finrivet skal från 1 citron
    14. ev flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda socker och salt med kummin och chili. Gnid in laxen med kryddblandningen. Låt laxen ligga och dra i en timme i rumstemperatur. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 180°.

    2. 2.

      Skär laxen i kuber och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem mitt i ugnen 8–10 minuter.

    3. 3.

      Dela romanescohuvudet i buketter och blanchera ett par minuter tillsammans med haricots verts. 

    4. 4.

      Skär squashen i tunna skivor och stek dem snabbt på hög värme i lite olivolja. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Blanda alla grönsaker på ett stort fat och lägg på laxen. Strö över citronskalet och lite flingsalt strax före servering.

Fler recept på:
Citron, Chili, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?