Snabbakat flätat franskbröd

Snabbakat flätat franskbröd

Av: / Foto: Anders Norrsell
120 min
2 bröd
Flätade bröd är trevligt att servera, här en ljus flätad limpa.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 50 g smör
    3. 5 dl standardmjölk
    4. 50 g jäst
    5. 1 1/2 tsk salt
    6. 2 msk flytande honung
    7. 13–15 dl vetemjöl
    8. blandade vallmofrön
    9. 1 ägg till pensling

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret, tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, honung samt lite av degspadet. Lös upp jästen. Häll i resten av degspadet. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta in detta under tiden. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

    2. 2.

      Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela det i två delar. Dela varje del i tre lika stora bitar. Rulla varje del till en längd. Fläta samman längderna tre och tre till en fläta lika lång som en plåt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Täck med folie om bröden får för mycket färg. Ta ut och låt svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?