Snabba korven med rotfrukter och svamp

Snabba korven med rotfrukter och svamp

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g köttig, kryddig korv
    2. smör till stekning
    3. 1 stor lök
    4. 1 vitlöksklyfta
    5. 2 morötter
    6. 3 mindre palsternackor
    7. 200 g champinjoner
    8. salt, peppar
    9. 1-1,5 dl torrt vitt vin
    10. ev 1/2 buljongtärning
    11. 2-3 dl kokbar grädde
    12. 2 msk senap/tomatpuré
    13. 1 tsk paprikapulver
    14. 1 tsk oregano
    15. 1 knippe timjan

Gör så här

    1. 1.

      Skär korven i tjocka skivor och stek dem i smör ett par min i en stor gryta, gärna av gjutjärn. Skala och hacka löken, riv vitlöken fint. Tillsätt och fräs samman i ett par min

    2. 2.

      Skala och ansa rotfrukter och champinjoner. Skär rotsakerna i mindre bitar och champinjonerna i klyftor. Lägg ner i grytan, krydda med salt och peppar. Häll i vin och tillsätt ev buljongtärning. Sjud en stund

    3. 3.

      Tillsätt grädde, senap/tomatpuré och kryddor. Låt allt puttra samman tills grönsakerna mjuknat med fortfarande har sin spänst kvar. Smaka av

    4. 4.

      Servera med kokt ris eller potatis och en sallad. Garnera med färsk timjan

Är innehållet i detta recept olämpligt?