Snabba frukostbröd

Snabba frukostbröd

Av: / Foto: Linda
20 min
6 St
Gott och enkelt frukostbröd. Varför inte testa att hacka ner torkad frukt nästa gång du bakar dessa?
Annons

Ingredienser

    1. 2,5 dl Vetemjöl fullkorn
    2. 2,5 dl Rågsikt
    3. 1 krm Salt
    4. 2 tsk Bakpulver
    5. 2,5 dl Vatten
    6. 2 msk Rapsolja
  1. Garnering

    1. Valfria frön
    2. Ex. Solroskärnor,
    3. pumpakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Blanda mjölsorterna i en bunke tillsammans med bakpulver och salt.

    3. 3.

      Häll i vattnet och rapsoljan. Rör ihop alla ingredienser till en deg. Degen ska vara lite kladdig.

    4. 4.

      Täck degen i vetemjöl så att den inte klibbar ihop mot underlaget och rulla ut den till en längd. Dela degen i 6 bitar.

    5. 5.

      Rulla längder av degbitarna, ca. 12 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bitarna med ljummet vatten och strö över valfria frön.

    6. 6.

      Grädda bröden mitt i ugnen ca. 12 min. Låt svalna något innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?