Snabba bullar

Snabba bullar

Av: / Foto: Diana Dontsova
45 min
9 stycken
Recept på glutenfria och snabba bullar.
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ägg
    2. 1 dl filmjölk
    3. 1/2 dl rapsolja
    4. 1 1/2 dl majsmjöl
    5. 1/2 dl gulärtsmjöl, finns i hyllan med glutenfritt eller bland hälsokosten
    6. 2 msk nyponskalsmjöl, finns i hyllan med glutenfritt eller bland hälsokosten
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 1/2 tsk bikarbonat
    9. 1/2 tsk salt
    10. 3 msk fiberhusk, finns i hyllan med glutenfritt eller bland hälsokosten
    11. 2 msk strösocker
    12. ca 1 dl torkade tranbär

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Vispa äggen fluffigt. Tillsätt filmjölk och rapsolja. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen.

    2. 2.

      Vispa en kort stund. Lägg i tranbären och knåda ihop till en deg. Dela degen i ca 9 bitar och rulla till bullar.

    3. 3.

      Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Ställ in mitt i 175° varm ugn och grädda i ca 25 min.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?