Snabba äppelkakan

Snabba äppelkakan

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
20 rutor
Snabba och smaskiga äppelrutor gjorda i långpannan.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 7 dl vetemjöl
    3. 4 tsk bakpulver
    4. 3 tsk vaniljsocker
    5. 2 ägg
    6. 4 dl strösocker
    7. 3 dl standardmjölk
    8. 4 msk smält smör
  1. Fyllning

    1. ca 1 dl strösocker
    2. 3 msk mald kanel
    3. 8–10 st äpplen, ca 1 kg
  2. Topping

    1. pärlsocker
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner äggen, ett i taget, tillsätt övriga ingredienser. Rör samman smeten, vispa inte.

    3. 3.

      Blanda socker och kanel i en plastpåse. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i plastpåsen och skaka runt så att alla klyftorna får socker och kanel på sig.

    4. 4.

      Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll ut smeten och tryck ner äppelklyftorna i rader jämnt fördelat i smeten. Strö över pärlsocker.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Sikta över florsocker vid serveringen.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?