Snabb ris à la malta med apelsin- och hjortronsallad

Snabb ris à la malta med apelsin- och hjortronsallad

Av: / Foto: Ulrika Pousette
20 min
8 portioner
Till Maud Onnermarks snabbgjorda Ris à la malta serveras apelsin- och hjortronsallad med granatäpple.
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 2 korvar risgrynsgröt, à 500 g
    3. 2 msk strösocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
  1. Apelsin- & hjortronsallad

    1. 1 granatäpple
    2. 5 apelsiner
    3. 1 paket frysta hjortron, 200 g
    4. 3 msk strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker.

    2. 2.

      Skär bort skalet från granatäpplet och apelsinerna. Kräng och peta loss granatäppelkärnorna. Dela och skiva apelsinerna och varva med hjortron, socker och granatäpple.

    3. 3.

      Låt alltsammans stå kallt före servering.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?