Snabb och lättfixad tacopizza

Snabb och lättfixad tacopizza

Av: / Foto: Anders Norrsell
4 portioner
Visste du att det finns pizzatortillabröd? Med hjälp av dessa lite tjockare bröd gör du enkelt jättegoda pizzor. Toppa dem med vad du vill, här har vi valt chorizo, mozzarella och oliver. Så gott!
Annons

Ingredienser

    1. 1 förp pizzatortillabröd
    2. 1/2 dl tacosås
    3. 3 msk vatten
    4. 2 msk olivolja
    5. 3 chorizokorvar
    6. 2 msk smör
    7. 250 gram mozzarellaost
    8. 1/2 dl gröna oliver
    9. 150 gram cocktailtomater
    10. 1 rödlök
    11. 2 dl riven parmesanost
  1. Till serveringen:

    1. flingsalt
    2. svartpeppar
    3. basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg pizzabröden på plåtar med bakplåtspapper. Blanda tacosås, vatten och olja i en skål.

    2. 2.

      Bred ut såsen på bröden. Skiva korvarna. Stek dem i smör. Dela mozzarellan i mindre bitar. Halvera oliver och tomater, skala och skiva rödlöken.

    3. 3.

      Fördela korv, oliver, tomater, lök, mozzarella och parmesanost på pizzorna. Grädda strax under ugnens mitt 12–14 min.

    4. 4.

      Strö över flingsalt, peppar och basilika.

Tips från kocken

Servera gärna tomatsalsa och crème fraiche som tillbehör!
Är innehållet i detta recept olämpligt?