Snabb köttgryta med rosépeppar och grädde

Snabb köttgryta med rosépeppar och grädde

Av:
30 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Gryta

    1. 250 g lövbiff
    2. ½ msk smör
    3. 1 st hackad schalottenlök
    4. 1 st riven vitlöksklyfta
    5. salt och peppar
    6. 2 dl salt och peppar
    7. 1 msk konc kalv- eller oxfond
    8. 1 dl matlagningsgrädde
    9. 1 tsk krossad rosépeppar
    10. 5 msk konjak
    11. 1 msk hackad persilja
  2. Servering

    1. 300 g potatis
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

    2. 2.

      Strimla köttet och bryn i smör i en het stekpanna. Sänk värmen och tillsätt lök, vitlök, salt och peppar.

    3. 3.

      Häll på vatten och fond, låt puttra 5 min.

    4. 4.

      Tillsätt grädde, rosépeppar, eventuellt konjak och låt puttra någon minut till.

    5. 5.

      Toppa med persilja. Servera med potatis och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?