Snabb champinjonsås

Snabb champinjonsås

Av:
Tillbehör: 2 paket low carb noodles (tunna) eller Fetucchini (tjocka) Du kan också göra strimlor av vitkål eller zoodles! Mums.
Annons

Ingredienser

    1. 2 gula lökar
    2. 500 g champinjoner
    3. 1 dl rött vin
    4. 1 tsk Herbamare
    5. 500 g grädde
    6. 2 vitlöksklyftor
    7. 1 knippe persilja
    8. salt, peppar, soja

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken i båtar. (dela och sedan tunna skivor, egentligen inte så noga)

    2. 2.

      Stek löken mjuk och gyllene i kokosolja eller smör

    3. 3.

      Skiva champinjonerna och lägg ner dem när löken är mjuk och gyllene. Tillsätt gärna en extra klick kokosolja eller smör för extra fett.

    4. 4.

      Stek champinjonerna så de känns ”torra” och börjar få färg. Brynta, är ett bra ord.

    5. 5.

      Tillsätt vin, riven vitlök och Herbamare, låt gärna champinjonerna suga upp vinet något så det inte blir så vattnig.

    6. 6.

      Tillsätt grädden du valt. Koka ihop till önskad krämighet. Om du väljer kokosgrädde kan du bryta av kokossmaken med några stänk citron.

    7. 7.

      Förbered pastan du valt.

    8. 8.

      Tillsätt persilja och smaka sedan av med peppar, mera salt eller en skvätt soya. Om du väljer kokosgrädde är det i sig sötare än vanlig grädde, och då kan du behöva mer salt än om du använder mindre söt grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?