Snabb bearnaisesås

Snabb bearnaisesås

Av:
15 min
4 port
Säkraste sättet att hålla den varm är att använda vattenbad: Koka upp lite vatten i en kastrull och ta bort från spisen. Ha precis så mycket vatten i kastrullen att du kan sänka ner skålen med den färdiga bearnaise utan att vattnet svämmar över.
Annons

Ingredienser

    1. 4 äggulor
    2. 2 tsk vitvinsvinäger
    3. 2 krm lökpulver
    4. 1 msk dragon eller persilja, finhackad
    5. 300 g smör
    6. salt
    7. vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Dela äggen och lägg gulorna i en skål av hårdplast eller glas som tål värme. Vitorna kan du spara till något annat, till exempel brödbak.

    2. 2.

      Blanda vinäger, lökpulver och dragon i annan liten skål. Smält smöret i en kastrull utan att det bryns.

    3. 3.

      Vispa sakta ner smöret i en tunn stråle i äggulorna. Såsen bör tjockna ganska omgående. Fortsätt vispa tills smöret är slut. Det vita mjölkproteinet, som samlats i botten av kastrullen, ska inte med.

    4. 4.

      Tillsätt vinäger- och dragonröran. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald vitpeppar. Servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?