Snabb bärkaka med brynt smör

Snabb bärkaka med brynt smör

Av: / Foto: Elisabeth Bååth
20 min
4 pers
Snabb och väldigt god mjuk kaka som görs i form. Välj själv vad du fyller den med; t.ex. äpple/kanel, plommon/lime, blåbär/hallon etc. Serveras med vaniljsås eller lättvispad grädde (går också att äta som den är).
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl socker
    2. 2 st ägg
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 50 g smält smör
    5. 2 msk pärlsocker
    6. frukt eller bär
    7. ströbröd till formen

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop mjöl, socker och ägg.

    2. 2.

      Smält smöret (obs häll inte i det ännu!) Bryn gärna smöret en liten aning om du vill. Smöra och bröa en form.

    3. 3.

      Tryck ut degen i formen. Lägg i bär eller fruktbitar i degen (tryck ner dem lite grann)

    4. 4.

      Strö över pärlsocker efter smak och tycke.

    5. 5.

      Häll över det smälta smöret.

    6. 6.

      Grädda i 200 grader i 20 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?